Vår kvalitetspolicy

Produkterna 
Pipersglace utvecklar och tillverkar endast ekologisk premiumglass av företrädesvis svenska råvaror.

Vi väljer endast råvaror som är av hösta kvalitet och som är ekologiska. Vi an
vänder aldrig tillsatser som ersättning för naturliga råvaror. Vi använder endast 0,2 % av stabiliseringsämnena Johannesbrödkärnmjöl och Guarkärnmjöl för att säkra kvaliteten på produkterna.

Kunden i fokus
Våra kunder ska bemötas med lyhördhet, respekt och god service. Vår ambition är att kunden uppfattar Pipersglace som ett anrikt företag som tillhandahåller säkra
produkter av högsta kvalitet, och ett företag som tar socialt ansvar och hänsyn till natur och miljö.

Kompetens
För att uppfylla våra kvalitetsambitioner är hög kompetens i alla led ytterst viktigt. Detta gäller kundbemötande, lyhördhet, produktkännedom, processkännedom, kunskaper i livsmedelssäkerhet, kvalitet och miljö.

Säkra processer
För att tillhandahålla säkra produkter har vi tredjeparts granskning av vårt verksamhetssystem som omfattar hela produktionen, från leverantörer via tillverkning till slutkund med obruten fryskedja och full spårbarhet.

Pipersglace Filosofi
Vi använder inga syntetiska tillsatser, färgämnen eller smakämnen i vår glass. All vår glass tillverkas utifrån ett grundrecept baserat på ekologiska råvaror.

Den ekologiska mjölken och de ekologiska äggen kommer från skånska och småländska gårdar.

När vi väljer kakao, choklad och vanilj är det viktigt att de är Fairtrade certifierade

Genom att välja ekologiska råvaror främjar vi den biologiska mångfalden och bjuder konsumenten på en ren smakupplevelse från svenska bär och frukter – som kittlar alla sinnen