Med start på Pipersgatan i Stockholm blev Ciprian’s glassfabrik snabbt en succé och fick smeknamnet Pipersglace. Farfars recept lever vidare än idag, nu med ekologiska råvaror som vårt självklara val sedan 1993.
Min farfar Pietro Ciprian, den stolte, stilige italienaren förälskar sig i Anna, den kavata, charmfulla skärgårdsflickan från Nävelsö.
Med kärleksfull hand framställs gräddglass och sorbet i den lilla glassfabriken till Stockholmarnas stora förtjusning. Vilken korsbefruktning glass gjord med italiensk passion och smaksatt med bär och frukter från den svenska myllan. Hans glasskonst har gått i arv från generation till generation – ett hantverk som vi fått förmånen att förvalta.
Idag tillverkar vi all glass efter farfars recept med råvaror som är ekologiska. Med Pipersglace goda gräddglass och sorbeter önskar vi ge dig njutbara stunder, smakupplevelser för alla dina sinnen.
Återgett av Maggie Ciprian-Olevik barnbarn till Pietro Ciprian
Ciprian’s glassfabrik blir Pipersglace
Varje vår ringlade långa köer till den lilla glassfabriken på Pipersgatan och till de små kioskerna ute i Stockholmsvimlet. Ciprian´s glassfabrik fick under mitten av 1900-talet smeknamnet Pipersglace efter gatan med samma namn.
Glassen tillverkades varje morgon för att i stort sett konsumeras samma dag. Det var ont om frysförvaring både för glassproducenter och för konsumenter. Kvaliteten på råvaror stod alltid först och är fortfarande Pipersglace ledstjärna.
Valet att göra ekologisk glass
1993 lade vi om all produktion till ekologisk produktion. Det var ont om ekologiska råvaror men både Arla och Milko hjälpte oss att få fram ekologisk mjölk och grädde och efter en del övertalande fick vi också så småningom tillgång till ekologiska ägg och ekologiskt socker.
Växte ur lokalerna i Hamburgsund
1996 så blev den lilla glassfabriken för liten för tillverkningen. Då började vårt fina samarbete med Engelholmsglass som än idag tillverkar vår glass på licens, legotillverkning. Det är fortfarande Pietros gamla recept som är grunden i allt vi gör, så inget har förändrats på den fronten. Vi köper in våra råvaror och Engelholmsglass sköter själva processen vid tillverkningen.
I lokalerna i Hamburgsund driver vi själva dock fortfarande verksamhet, i form av glasscafé och bageri. Hamburgsund ligger oss varmt om hjärtat då det var här allt började.
Har du frågor, funderingar, vill veta mer om vår glass eller bli återförsäljare?
Vi finns här för dig – kontakta oss så hjälper vi dig gärna!
Pipersglace skapar glass av högsta kvalitet, med ekologiska råvaror och en passion för hållbarhet och smakupplevelser – alltid med fokus på svenska ingredienser.
Copyright © Pipersglace AB. All Rights Reserved.
Website by Frendberg AGENCY